POCB dakbedekking | Duurzame en sterke soort bitumen

POCB dakbedekking is een vorm van dakbedekking die de eigenschappen van bitumen samenvoegt met die van EPDM. Het is een optie voor platte daken die zorgt voor stevigheid en waterdichtheid door de aanwezigheid van glasvezel en polyester in het materiaal.

Wat is POCB dakbedekking?

POCB, ook wel bekend als Polyolefine Copolymerisate Bitumen, is een type dakbedekking dat gemaakt is met glasvezel en polyester, hierdoor is het een sterk en waterdicht materiaal. Deze combinatie zorgt ervoor dat dit een betere optie is dan de normale bitumen, waardoor het een goede optie is als dakbedekking voor platte daken.

Lange levensduur en snelle verwerking door dakdekkers

De levensduur van POCB is een van de belangrijkste voordelen die het met zich meebrengt, de levensduur is namelijk wel meer dan 30 jaar! Ook hoeft het materiaal niet gebrand te worden bij de installatie en is er maar een laag nodig, waardoor de installatie sneller en bovendien ook veilig gedaan kan worden.

Recyclebaar en milieuvriendelijk

Een tweede voordeel van POCB is dat het materiaal duurzaam is, het kan namelijk goed gerecycled worden, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Er zijn relatief weinig grondstoffen nodig voor het maken van het materiaal en ook is de installatie relatief eenvoudig, waardoor het een duurzame vorm van dakbedekking wordt. De lange levensduur draagt hier nog eens extra aan bij, omdat er niet snel een deel vervangen zal moeten worden.

Pocb-dakbedekking.jpg

Wat kost 50m2 POCB dakbedekking?

De kosten voor POCB dakbedekking liggen gemiddeld rond de € 80 per vierkante meter. Voor een dak van 50m² betaal je dan ongeveer € 4.000, inclusief plaatsing. Deze prijs is inclusief de kosten voor de installatie en de materialen zelf. POCB is dus een relatief goedkope optie als je kijkt naar de kosten voor het materiaal in combinatie met de levensduur ervan.

Wat is beter, POCB, bitumen of EPDM?

Als we kijken welke optie kwalitatief de beste is, dan kun je het beste kiezen voor EPDM of voor POCB. Bitumen scoort hier namelijk relatief slecht op, omdat dit materiaal minder duurzaam is en een kortere levensduur heeft. EPDM dakbedekking is in de meeste gevallen net wat goedkoper dan POCB, waardoor dit de beste optie is als we kijken naar de prijs. Welk materiaal uiteindelijk het beste is, hangt af van je eigen wensen, situatie en budget.

Wat is op dit moment de beste keuze?

Op dit moment zijn POCB en EPDM de beste keuzes voor dakbedekking. Laten we eens kijken naar de verschillende voordelen die aanwezig zijn bij deze twee opties:

VoordeelPOCBEPDM
Duurzaam
Bestand tegen UV-straling
Weinig onderhoud nodig
Waterdicht
Recyclebaar
GoedkoopX
Eenvoudige installatieX

Mogelijke alternatieven voor bitumen

Wanneer bitumen geen goede optie is, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar. SBS (Styreen Butadieen Styreen) en APP (Atactisch Poly Propyleen) bitumen zijn ontwikkelde opties die flexibeler zijn en die beter bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. Het verschil tussen SBS en APP is dat APP beter bestand is tegen UV-stralingen dan SBS. Deze opties hebben ook een langere levensduur en zijn beter bestand tegen het vormen van scheuren en barsten in het materiaal. De lange levensduur van dakbedekking draagt daarom extra bij aan de duurzaamheid.

Offerte

Wanneer je twijfelt over het aanbrengen van POCB dakbedekking, is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Dit zorgt ervoor dat je de verschillende opties kunt vergelijken met de bijbehorende prijzen. Let hierbij niet alleen op de totale kosten, maar ook op bijvoorbeeld de garantie en eventuele extra kosten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat moet de dakdekker doen?
2*. Wat voor dak heb je?
3*. Welke dakbedekking wens je (of heb je al?)
4. Beschrijf je project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.