Dakserre laten plaatsen? Ontdek de kosten en mogelijkheden

Een dakserre is een mooie toevoeging aan het dak van een woning en biedt meerdere voordelen. Ben je benieuwd naar deze voordelen en wil je weten wat de kosten zijn? In dit artikel vertellen we je er alles over!

dakserre

Mooi alternatief voor een dakkapel of dakraam

Een dakserre is een goed alternatief voor een traditionele dakkapel of een regulier dakraam. De uitbouw bestaat uit een verticaal raam met daarop een schuin dak met dakramen. De constructie bestaat dus bijna volledig uit ramen, waardoor je van optimale lichtinval profiteert. Dakserres worden op schuine daken geplaatst en zorgen voor wel drie keer meer daglicht binnen dan gewone dakkapellen. 

Wat kost een dakserre?

De gemiddelde kosten van een dakserre liggen tussen de € 5.000 en € 10.000. Kies je voor een prefab dakserre met standaard afmetingen die van tevoren in elkaar gezet wordt? Dan betaal je minder dan voor maatwerk, waarbij je de dakserre volledig naar wens kunt laten maken in de afmetingen die je wilt. Andere factoren die invloed hebben op de prijs zijn:

  • De vorm van de dakserre
  • Het merk
  • De complexiteit van de installatie
Benieuwd naar de kosten van het laten plaatsen van een dakserre?
Vraag offertes aan en ontdek wat de mogelijkheden en kosten zijn van het plaatsen van een dakserre.
arrow Ontvang offertes op maat

Is een dakserre vergunningsvrij?

Een andere factor die invloed kan hebben op de prijs is een eventuele vergunningsaanvraag. In het geval van een dakkapel is het soms nodig om een vergunning aan te vragen, waarvoor je moet betalen. Hoe zit dat met een dakserre? In de meeste gevallen kun je deze vergunningsvrij plaatsen, maar het kan verschillen per regio of gemeente. Vraag dit dus altijd even na bij je eigen gemeente. 

Opties voor een dak serre op maat

Dakserres zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo kun je een variant kiezen die volledig aansluit op jouw wensen en goed bij je woning past. Zeker wanneer je een dakserre op maat laat maken, zijn er tal van mogelijkheden. 

1. Aantal ramen

Door te kiezen voor het aantal ramen kun je volledig zelf bepalen hoeveel lichtinval je in je woning krijgt. Zo zijn er dakserres met slechts twee ramen, maar ook drie of vier ramen zijn mogelijk, zowel aan de voorkant als aan de bovenkant. Bovendien heb je de keuze uit verschillende soorten ramen, die ook weer in meerdere afmetingen en uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Denk hierbij aan:

  • Vaste ramen
  • Tuimelramen
  • Uitzetramen

2. Merk: VELUX en LUXboX

Twee bekende merken die dakserres aanbieden, zijn VELUX en LUXboX. Beide merken bieden verschillende modellen aan, waarbij je het aantal en de soort ramen en de afmetingen naar wens kunt kiezen. 

3. Aanvullende opties

Om je dakserre helemaal af te maken, kun je kiezen voor diverse aanvullende opties. Wil je bijvoorbeeld voorkomen dat het te warm wordt in de zomer? Laat dan een dakserre met zonwering installeren. Ook een insectenhorren en raamdecoratie behoren tot de mogelijkheden. 

raam dakserre

Waarom kiezen voor een dakserre?

Wanneer je een dakserre laat plaatsen, profiteer je van verschillende voordelen. Zo kan de uitbouw eenvoudig geplaatst worden, zeker wanneer je kiest voor een prefab dakserre. Daarnaast heb je door de vele ramen meer lichtinval in huis en creëer je ook direct meer ruimte. Bovendien oogt de ruimte ook groter. 

Dakserre versus dakkapel plaatsen

Wat is nu een betere optie voor jouw woning, een dakserre of dakkapel? Dat is afhankelijk van je eigen wensen en budget. Het is goed om te weten dat een dakserre doorgaans duurder is dan een dakkapel. Daarnaast kan de woning door een dakserre ook snelle warm worden, juist omdat er zoveel ramen zijn. Daar staat dan wel tegenover dat je meer natuurlijk licht hebt in huis, wat direct zorgt voor meer sfeer, ook in de winter.

Vraag kosteloos offertes aan voor een dakserre

Wil je weten wat een dakserre voor jouw woning gaat kosten? Geef dan je wensen door via onderstaand offerteformulier en ontvang meerdere offertes op maat. Zo kom je in contact met verschillende leveranciers en ontdek je wat de mogelijkheden en prijzen zijn in jouw situatie. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat moet de dakdekker doen?
2*. Wat voor dak heb je?
3*. Welke dakbedekking wens je (of heb je al?)
4. Beschrijf je project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.