Dakdekker in Nijmegen | Voor welke dakwerken kun je terecht?

Dakdekkers in Nijmegen en omgeving zijn er genoeg, maar bij welke specialist kun je nu het best terecht voor jouw dakwerkzaamheden? In dit artikel ontdek je welke werkzaamheden dakdekkers allemaal kunnen uitvoeren, welke prijzen er gehanteerd worden en hoe je een betrouwbare dakwerker vindt voor jouw klus.

dakdekker nijmegen

Werkzaamheden van een dakdekker in Nijmegen

Veel voorkomende problemen op daken zijn daklekkages. Een lekkage ontstaat doorgaans op de zwakke plekken van het dak, zoals bij de naden van een plat dak en de hechtingen van een hellend dak. Als er schade of slijtage optreedt op deze plekken, kan er een lekkage ontstaan. Het is in zo’n geval belangrijk dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt om verdere schade te voorkomen. Je kunt dan ook het best direct een professionele dakdekker inschakelen, eventueel met spoed. De dakdekker zal dan verschillende stappen doorlopen. 

Stap 1. Dakinspectie: lekkage op het dak opsporen

De eerste stap van een dakdekker in het geval van een lekkage is een dakinspectie. Wat is de oorzaak van de daklekkage en waar bevindt deze zich? Zoals hierboven benoemd, zitten de lekken vaak op plekken waar naden en hechtingen lopen. Denk hierbij aan de schoorsteen, het dakraam of de dakkapel. Bij hellende daken kan de oorzaak ook liggen bij verschoven of kapotte dakpannen na een hevige storm of een verstopte dakgoot. 

Vaak kan de oorzaak en plek van de daklekkage eenvoudig worden opgespoord, maar in sommige gevallen spelen er andere problemen, waardoor er extra apparatuur nodig is voor de lekdetectie. Veel dakdekkersbedrijven in Nijmegen bieden gratis dakinspecties aan. Zo weet je wat de staat van het dak is en kan er samen met de dakdekker gekeken worden wat de beste oplossing is. 

Stap 2. Dakreparatie: daklekkage verhelpen

Wanneer eenmaal duidelijk is wat de oorzaak is, is het tijd om de lekkage te verhelpen. De dakdekker voert dan een dakreparatie uit. Het gat in het dak wordt gedicht en wanneer nodig wordt een deel van de dakbedekking vervangen. Ook eventuele andere onderdelen van het dak worden aangepakt wanneer deze beschadigd zijn. Denk hierbij aan het onderdak, eventuele isolatie en de dakranden.  

Stap 3. Dak afwerken en onderhouden

Is het dak volledig gerepareerd en is het gat gedicht? Dan wordt het dak netjes afgewerkt. Alles wordt nog een keer dubbel gecheckt om na te gaan of alle problemen zijn hersteld. In sommige gevallen wordt het dak ook nog gereinigd. Om schade en andere problemen in de toekomst te voorkomen, is het aan te raden om het dak regelmatig te onderhouden. Achterstallig onderhoud is namelijk vaak een oorzaak van dakproblemen. Om een lange levensduur van het dak te garanderen, kun je een onderhoudscontract afsluiten bij een dakdekkersbedrijf. Er komt dan eens in de zoveel tijd een professionele dakdekker langs om het dak te onderhouden. 

Werkzaam in omgeving van Nijmegen, Wijchen en Beuningen

Niet alleen wanneer je in Nijmegen zelf woont, kun je dakdekkers uit Nijmegen inschakelen. De meeste bedrijven uit deze stad zijn namelijk ook werkzaam in de omgeving. Denk hierbij aan plekken als Wijchen en Beuningen. Het kan dan wel zijn dat er in sommige gevallen voorrijkosten worden gerekend, omdat de dakdekker verder moet rijden. Vraag dit van tevoren goed na, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

dakdekker plat dak

Hoeveel kost een dakdekker in regio Nijmegen per uur?

De gemiddelde kosten van een dakdekker in Nijmegen liggen tussen de € 35 en € 45 per uur. De meeste dakdekkers rekenen een uurtarief, maar soms wordt er ook met een prijs per vierkante meter gewerkt. De uiteindelijke kosten van een dakdekker hangen af van verschillende factoren:

  • Ervaring van de dakdekker
  • Moeilijkheidsgraad van de klus
  • Het oppervlakte van het dak
  • Hoeveel uur de dakdekker bezig is
  • Het benodigde materiaal
  • Eventuele voorrijkosten en extra kosten

Wat kost een dak laten dekken door een dakdekkersbedrijf?

Voor het laten leggen van nieuwe dakbedekking betaal je tussen de € 45 en € 55 per m². Ook hierbij is de exacte prijs weer afhankelijk van meerdere factoren. Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende soorten dakbedekking voor zowel platte als hellende daken. Van dakpannen tot EPDM-dakbedekking, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het scheelt echter wel per type nieuwe dakbedekking wat het kostenplaatje is. Daarnaast speelt ook hier weer de oppervlakte van het dak, de moeilijkheidsgraad, de materialen en het aantal uren dat de dakdekker bezig is een rol. 

Kosten van de verschillende werkzaamheden

Naast het leggen van nieuwe dakbedekking zijn er nog veel meer klussen die dakdekkers uit Nijmegen kunnen uitvoeren. Elke klus heeft weer zijn eigen kostenplaatje. Wil je een volledige dakrenovatie laten uitvoeren? Dan betaal je tussen de € 75 en € 130 per m². Voor het repareren van het dak liggen de kosten tussen de € 150 en € 350 per m². Daarnaast kun je onderhoud laten uitvoeren, waarvoor je gemiddeld € 18 per m² betaalt. 

Benieuwd naar de kosten van een dakdekker?
Vul het offerteformulier in en ontdek de mogelijkheden en kosten van een dakdekker.
arrow Ontvang offertes op maat

Hoe vind ik een goede en betrouwbare dakdekker in Nijmegen?

Wanneer je dakwerkzaamheden uitbesteedt, wil je natuurlijk een professionele dakdekker vinden die betrouwbaar is en de klus volledig naar wens uitvoert. Daarom is het goed om te weten waar je op moet letten tijdens je zoektocht. Enkele belangrijke aandachtspunten zijn:

  • Ervaring en specialisme van de dakdekker
  • Reviews en ervaringen van voorgaande klanten
  • Certificeringen en keurmerken van het dakdekkersbedrijf

Voordelen van een dakdekker in de buurt

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een dakdekker in de buurt? Het belangrijkste voordeel is toch wel dat de dakwerker snel ter plaatse kan zijn, bijvoorbeeld wanneer het om een spoedgeval gaat. Het kan voorkomen dat een lekkage zo hevig is dat deze zo snel mogelijk opgelost moet worden om ergere schade te voorkomen. In zo’n geval is een dakdekker die dicht in de buurt gevestigd is zo ter plaatse. Bovendien bespaar je ook nog eens op de voorrijkosten. Deze worden doorgaans niet gerekend door het dakdekkersbedrijf wanneer ze in de buurt zitten. 

Gratis offertes van erkende dakdekkers in Nijmegen

Heb je problemen met het dak? Schakel dan direct een dakdekker in! Zo kun je advies op maat krijgen en kan het probleem snel opgelost worden. Vraag offertes aan via ons formulier voor een goed beeld van de kosten en kom in contact met diverse professionals met jarenlang ervaring en oog voor detail. Vergelijk de prijzen en bespaar!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat moet de dakdekker doen?
2*. Wat voor dak heb je?
3*. Welke dakbedekking wens je (of heb je al?)
4. Beschrijf je project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.