Dak repareren: schuin dak en plat dak repareren

Wil je graag je vakkundig je daklekkage repareren, maar heb je geen idee wat hier zoal bij komt kijken? Lees dan de onderstaande tekst en bekijk hoe een schuin of plat dak gerepareerd moeten worden, wat het zoal kost en hoe je een dakreparatie kunt laten uitvoeren door een vakkundige dakdekker. Bekijk daarnaast wat een complete renovatie van het dak zoal inhoudt en wanneer je dit het best kunt laten uitvoeren.

Dak repareren: wat kost het?

dakreparatieHeb je een scheur, blaas of losse zoom in je dakbedekking? Of heb je last van een lekkage aan het dak waarvan de oorzaak lastig te achterhalen is? Zorg er dan voor dat deze snel wordt opgespoord en gerepareerd wordt. Een beschadiging is vaak eenvoudig te repareren en zorgt ervoor dat je dak weer goed beschermd blijft tegen zware weersinvloeden en vocht van buitenaf. Indien de schade snel hersteld kan worden, kun je een volledige renovatie van het dak voorkomen.

Hoe je een dak het best kunt repareren, en hoeveel dit kost, is afhankelijk van je type dakbedekking, de ernst van de schade en het uurtarief dat de specialist hiervoor rekent. Elke specialist hanteert namelijk zijn eigen tarief en de kosten voor dakwerken zijn hierdoor flink uiteenlopend.

Dakbedekking repareren

In de meeste gevallen kun je de schade aan het dak eenvoudig verhelpen door nieuw dakbedekkingsmateriaal over het oude versleten materiaal te plaatsen. Wanneer het materiaal dusdanig beschadigd is kun je het materiaal beter volledig verwijderen en nieuw en hoogwaardig materiaal laten plaatsen.

Wil je alleen de oude dakbedekking laten verwijderen en hiervoor in de plaats een nieuwe bedekking plaatsen? 👉 Dan zal dit vanaf de €50 per m² kosten.

Wil je de oude dakbedekking verwijderen, het dak van buitenaf isoleren en een nieuwe dakbedekking laten plaatsen? 👉 Dan zal je hier vanaf €75 per m² aan kwijt zijn.

Wil je de dakbedekking verwijderen, een onderdak plaatsen en een nieuwe dakbedekking plaatsen? 👉 Dan zal dit je vanaf €100 per m² gaan kosten. Wil je een volledig nieuw dak? Dan zal dit vanaf €175 per m² zijn.

Om een beter beeld te krijgen van de kosten voor jouw situatie kun je het best diverse offertes aanvragen en bekijken wat jouw dakwerken zullen kosten.

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Hoe een hellend dak repareren?

dakrenovatieBij schuine daken kunnen uiteraard lekkages en beschadigingen ontstaan aan de dakbedekking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschoven dakpannen na een hevige storm of zware regenbui. Of simpelweg door slijtage van het dakbedekkingsmateriaal.

De reparatie van een hellend dak is vaak een eenvoudige klus, mitst je over de juiste kennis, materialen en ervaring beschikt. Zo werk je op hoogte en is het repareren van een hellend dak voor veel mensen een hele uitdaging. Veel mensen kiezen dan ook om de klus over te laten aan een specialistische dakdekker.

De oude dakpannen controleren: Om een hellend dak vakkundig en efficiënt te repareren, plaatst een specialist de verschoven dakpannen weer zorgvuldig op de goede plek en worden eventuele kapotte pannen vervangen met nieuwe exemplaren.

Isolatie bekijken: De specialist controleert vervolgens of de onderlaag eventueel is aangetast en of er wellicht nieuw isolatiemateriaal dient worden aangebracht. Deze isolerende laag onder de dakbedekking is van belang voor een optimale isolatie en bescherming van je woning.

Coating: Om de levensduur van je hellend dak te verlengen kun je kiezen om een glazuurlaag aan te laten brengen. Deze laag zorgt ervoor dat je dakpannen beter bestand blijven en hierdoor minder snel beschadigd raken door water, vocht en vuil. Met een goede coating kan de dakbedekking er weer jaren tegenaan en zorg je daarnaast voor een stijging van je wooncomfort en de waarde van je woning.

Hoe een plat dak repareren?

dakbedekking plat dak

Met een plak dak komen lekkages over het algemeen vaker voor. Zo gebeurt het bijvoorbeeld vaak dat water langdurig blijft liggen op het dak waardoor het materiaal dusdanig beschadigd wordt. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een verstopte dakgoot waardoor het water niet kan worden afgevoerd. Uiteraard kan een beschadiging of lekkage aan een plat dak ook andere oorzaken hebben, zoals de afname van de kwaliteit van de dakbedekking. Een plat dak kan over het algemeen vaak eenvoudig verholpen worden.

Dak schoonmaken: Om een plat dat te repareren is het belangrijk dat het dak volledig vrij gemaakt wordt van water, vuil en bladeren.

Schade of lekkage opsporen: Vervolgens zal een dakdekker de exacte locatie opsporen van de dakschade en hier wellicht speciale apparatuur voor gebruiken indien nodig, zoals een thermolamp of rookmachine.

Lek dichten: In de meeste gevallen kiest een specialist om het huidige materiaal te repareren met behulp van een hoogwaardige reparatiepasta. Door deze pasta met een plamuurmes op de beschadigde oppervlakte aan te brengen, kan het nieuwe materiaal zich optimaal hechten aan de huidige dakbedekking en wordt het gat optimaal gedicht. Zodra de reparatiepasta is opgedroogd kan de dakbedekking (terug) geplaatst worden en dient de reparateur enkel nog het dak na te lopen om te kijken of het water goed kan wegstromen en het dak vrij is van vuil en water.

Bij te grote schade kan het oude materiaal niet meer gerepareerd worden. In dat geval wordt een nieuwe dakbedekking geplaatst. Dat zal meer kosten dan een eenvoudige reparatie.

⇒ Vraag nu een vrijblijvende offerte aan !

Dakrenovatie

dakrenovatie

Wanneer het dak dusdanig beschadigd is, of wanneer de kwaliteit van de dakbedekking minimaal is, heeft de reparatie van een gak of scheur in de meeste gevallen geen zin. De kans is dan namelijk groot dat er op korte termijn nieuwe schade ontstaat en je weer een specialist moet inschakelen. Hierdoor kunnen de kosten voor toekomstige reparaties op lange termijn flink oplopen.

Om voor een lange levensduur van je dak te zorgen is het daarom beter om het dak volledig te renoveren in geval van slijtage of afname van kwaliteit. Om een dak volledig te renoveren wordt het huidige materiaal verwijderd en vervangen met nieuw materiaal. Hoe dit exact gebeurd is afhankelijk van het gekozen materiaal en je type dak.

Op zoek naar de juiste dakdekker?

Voorkom verdere schade aan je dakbedekking en woning en laat je dakbedekking repareren of volledig vervangen door een specialistische dakdekker bij jou in de buurt. Een dakdekker heeft vaak spoedig de oorzaak van je lekkage of vochtprobleem gevonden en kan hierdoor een geschikte oplossing bieden voor een duurzame dakreparatie of volledige dakrenovatie.

Ook kan een vakman je uitgebreid advies bieden over de beste oplossing op maat voor jouw situatie. Hierbij kijkt de specialist wat de meest geschikte materiaalsoort is voor het repareren van jouw dak, wat aansluit bij je huidige dakbedekking en dakconstructie, en zorgt de dakdekker voor een nauwkeurige en professionele afwerking. Hierdoor is de schade na de reparatie onzichtbaar en zorg je voor een duurzame levensduur van je dakbedekking en woning.

Bekijk direct verschillende offertes en bekijk welke specialist het meest geschikt is voor jouw specifieke dakwerk klus.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Wat moet de dakdekker doen?

2. Wat voor dak heb je?

3. Welke dakbedekking wens je (of heb je al?)

4. Beschrijf je project

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.