Dak coaten: prijzen van dakreiniging en dakcoating

Je dak heeft vaak heel wat te verduren, zoals flinke regenval, hagel, takken en bladeren van bomen en aanslag van mossen en algen. Hierdoor kan het dak beschadigd raken en neemt de uitstraling van je woning af. Gelukkig kun je met behulp van dakreiniging en dakcoating weer zorgen voor een frisse uitstraling van je woning. In de onderstaande tekst lees je hier alles over.

Dak coaten: wat kost het?

Met een professionele coating van het dak zorg je ervoor dat je dak optimaal beschermd blijft en er weer helemaal als nieuw uitziet. Het aanbrengen van deze coating is echter vaak een specialistische klus waarbij de expertise en kennis van een specialistische dakdekker van belang is.

👉 Gemiddeld kost het aanbrengen van een coating ongeveer €10 tot €20 per m². Wanneer je het dak ook wilt laten impregneren voor extra bescherming wordt hier ongeveer €5 per m² voor in rekening gebracht.

De totale kosten voor het coaten hangen samen met diverse factoren, zoals de totale oppervlakte van het dak, de hellingsgraad, het materiaal en van eventuele lastige omstandigheden die het coaten kunnen beïnvloeden.

Wil je weten wat het kost om je dak te laten coaten? Vraag een offerte aan en vergelijk prijzen.

⇒ Vraag vrijblijvend offertes aan !

Waarom laat je je dak coaten?

dakpannenVeel huiseigenaren kiezen ervoor om hun woning te voorzien van een hoogwaardige dakcoating. Een dakcoating hecht zich uitstekend aan de dakbedekking waardoor een soort afstotende, dampdoorlatende en isolerende laag ontstaat.

Het coaten van je dak zorgt ervoor dat je dak beter beschermd blijft tegen zware weersinvloeden, vuil en vocht. Hiermee verhoog je de levensduur van het dak en zorg je ervoor dat je minder kans hebt op lekkages of vochtproblemen. De leefbaarheid van je woning wordt hierdoor verbeterd en daarmee ook de waarde van je woning.

Ook zorgt een goede dakcoating ervoor dat je het dak minder vaak hoeft te reinigen en vrij hoeft te maken van algen en mossen. Je hoeft minder vaak het dak op of gebruik te maken van een hogedruk spuit om het dak schoon te maken. Je kunt hierdoor flink op de rekening van je dakwerken besparen.

Een dakcoating is daarnaast verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals antraciet, rood, zwart en in zowel glanzend als mat. Hiermee geef je het totale dak een nieuwe en stijlvolle uitstraling dat geheel bij je woning aansluit. Je dak ziet er weer stralend en nieuw uit en kan er weer jaren tegenaan.

Hoe kan je het dak coaten?

Een dak coaten is vaak een specialistische klus waarbij diverse werkzaamheden van toepassing zijn. Zo is het belangrijk dat voordat de laag kan worden aangebracht, het dak eerst grondig gereinigd wordt. Hierbij is het belangrijk dat mos, algen en ander vuil van het dak wordt gespoten. Een dakdekker maakt hierbij vaak gebruik van een hogedrukreiniging en een natuurlijk reinigingsmiddel.

Nadat het dak volledig vrij van vuil is gemaakt, kan een specialist eventueel het dak impregneren tegen mos en algen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal impregneermiddel. Het product wordt aangebracht met behulp van een impregneerspuit.

Wanneer het dak geïmpregneerd is, en volledig opgedroogd is, kan de vloeibare dakcoating worden aangebracht met behulp van een roller, kwast of een verfspuit. Om een zo optimaal mogelijk resultaat te leveren kiest een dakdekker er vaak voor om meerdere lagen aan te brengen. De coatinglaag droogt snel op en vormt daarmee direct een goede bescherming voor het dak.

Nadat de coating laag is aangebracht loop de dakdekker de ramen en deuren na en controleert de specialist het materiaal op eventuele vlekken. Deze vlekken kunnen eenvoudig verwijderd worden met een droge doek. Zodra het dak keurig afgewerkt is kan het dak er weer jaren tegenaan.

⇒ Vergelijk prijzen !

Dakpannen impregneren

dakpannen impregnerenVoordat de dakcoating wordt aangebracht kiezen vele specialisten ervoor om ook het dak te impregneren. Dit kan worden toegepast bij dakpannen, leistenen of dakplaten, en zorg ervoor dat dit materiaal volledig waterafstotend wordt en water en vuil niet meer door het materiaal kan doordringen.

Om het dak te impregneren wordt gebruik gemaakt van een speciaal oplosmiddel-houdend impregneermiddel of een water dragend impregneermiddel. Een impregneer specialist gebruikt hiervoor een impregneerspuit en gemiddeld rond de 0,1 tot 0,3 liter impregneermiddel per m². Het is belangrijk dat je de impregneerklus niet laat uitvoeren in de winter. Wanneer je namelijk het dak tijdens lage temperaturen laat impregneren, kan het materiaal zich niet goed hechten aan het dak en wordt het materiaal niet goed opgenomen. Zorg er daarom voor dat je je dak laat impregneren wanneer het warmer is dan ten minste 5 ° celsius.

Welk middel het meest geschikt is voor het impregneren van je dakpannen hangt af van het type dak en het dakbedekkingsmateriaal. Laat je daarom zorgvuldig adviseren door een specialistische vakman en zorg ervoor dat je dakpannen correct geïmpregneerd worden en daarmee optimaal beschermd blijven tegen de zwaarste omstandigheden.

Voordelen van dak coaten

hellend dak met leien

Het laten coaten van je dakbedekking brengt vele voordelen met zich mee. Zo zorgt de coating ervoor dat het dak beter bestand blijft tegen mos en algen en vuil en water zich minder goed aan het dak kan hechten. Het dak zal vervolgens sneller drogen wanneer het nat geworden is.

Ook geeft de coating een stijlvolle nieuwe uitstraling aan je woning en zorg je ervoor dat je woning er weer als nieuw uitziet. Hiermee geef je je woning een nieuwe frisse opknapbeurt zonder dat je hier in wezen veel voor hoeft te doen.

Daarnaast is het coaten van je dak voordelig gezien het de levensduur van het dak flink verlengt en zorgt voor minder onderhoud aan het dak. Zo zorgt de coatinglaag ervoor dat je vaak nog 15 jaar langer van je dak kunt genieten voordat je het dak dient te renoveren of vervangen.

Beschermt tegen mos, algen en schimmels

Opfrisbeurt voor je dakbedekking

Levensduur dakbedekking verlengen

Nadelen dak coaten

Een coating is een goede beschermlaag voor je dak en je woning. Toch zijn er een aantal nadelen op te merken waar je rekening mee kan houden wanneer je twijfelt om je dak te coaten.

Tijdelijke oplossing om je dak te beschermen

Geen oplossing voor grote schade of lekkages

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Wat moet de dakdekker doen?

2. Wat voor dak heb je?

3. Welke dakbedekking wens je (of heb je al?)

4. Beschrijf je project

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.