Prijzen dakbedekking: wat kost dakbedekking per m²

Wil je het uiterlijk van je dak veranderen of is je dakbedekking simpelweg versleten? Dan is het raadzaam om een nieuwe dakbedekking aan te schaffen. Door de dakbedekkingen wordt het uiterlijk van dakwerken gelijk bepaald! De prijzen voor deze dakbedekking lopen erg uiteen, van zo’n €40-€125. Benieuwd geworden naar de prijs van de dakbedekking die jij wilt hebben? Of benieuwd naar de goedkoopste optie? In dit artikel bespreken we het allemaal!

Wat kost dakbedekking?

rieten dakDe kosten van dakbedekking zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren: welk soort dakbedekking je wilt helpen, hoe groot je dak is, maar ook of jij ervoor kiest om een dakdekker in te huren om de dakbedekking te plaatsen of ervoor kiest om de dakbedekking zelf te plaatsen. Over het algemeen maken dakdekkers gebruik van een algemene prijsopbouw. Deze prijsopbouw van de dakdekker houdt in dat de prijs die jij moet betalen aan de dakdekker voor ongeveer 5% uit afvoerkosten bestaat, 35% uit materiaalkosten en 55% uit arbeidskosten. De resterende 5% bestaat uit voorrijkosten, dit zijn de kosten die de dakdekker moet maken om bij jouw huis te komen. Denk bijvoorbeeld aan benzinekosten.

Kies je ervoor om een dakdekker in te huren voor het plaatsen van de dakbedekking? Dan is het verstandig om bij verschillende dakdekkers een offerte aanvraagt. Deze offertes zijn gratis en geheel vrijblijvend, maar zorgen ervoor dat jij de verschillende dakdekkers kan vergelijken. Hierdoor kan je een hoop kosten besparen, want ongeveer 55% van de totale prijsopbouw bestaat uit de arbeidskosten. Deze kunnen dus erg verschillend zijn per dakdekker. Een dakdekker heeft niet per se een vast uurloon waaraan hij/zij zich moet houden.

Wel kunnen we concluderen dat het gemiddeld uurloon van een dakdekker bij de €35 – €45 per uur ligt. Dit kan natuurlijk altijd wat hoger of later zijn. Ook is dit afhankelijk van het soort werk dat je wil laten verrichten.

Dakwerken Gemiddelde prijs per uur
Nieuwbouw €40
Onderhoud €45
Kluswerk €35

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Soorten dakbedekking plat dak

plat dakVoor een plat dak heb je verschillende soorten bedekkingen. De dakbedekkingen bepalen in grote mate het uiterlijk van de dakwerken:

Bitumen dak

Bitumen is een vloeistof op basis van aardolie. Bitumen is waterdicht en erg stevig. Bitumen wordt al erg lang gebruikt als dakbedekking op platte daken. Wanneer je een bitumen dak hebt, dan is het aan te raden om regelmatig de dakbedekking te ontmossen en algen te verwijderen.

Een bitumen dak kost ongeveer €70-€90 per m²

PVC dak

PVC is een kunststof. PVC is leverbaar in verschillende kleuren, waardoor veel mensen PVC kiezen wanneer ze het uiterlijk van hun dak willen veranderen en een andere kleur willen hebben. PVC is waterdicht. Het is aan te raden om de pvc-dakbedekking ongeveer 3 keer per jaar te reinigen, zodat het vuil niet in het PVC gaat zitten.

Een PVC dak kost ongeveer €75-€95 per m²

EPDM dak

Een EPDM dak is een dakbedekking gemaakt van rubber. Een EPDM-dak wordt steeds populairder door de lange levensduur. De dakbedekking wordt op het dak gevestigd door middel van speciale lijm. Een EPDM-dak is redelijk onderhoudsvrij, zo overleven mossen en algen niet op het rubber. Wel kunnen er natuurlijk vlekken of bladeren op zitten. Een EPDM is waterdicht en kan goed tegen de verschillende weersomstandigheden en temperatuurverschillen.

Een EPDM dak kost ongeveer €95-€120 per m²

Groendak

Bij een groen dak bestaat je dak uit mossen, kruiden, grassen en vetplanten. Een groen dak is een erg duurzame keuze en de levensduur kan erg lang zijn: 60 jaar. Een groen dak wordt als ‘extra’ dakbedekking gezien en wordt dus meestal geplaatst boven op een andere dakbedekking (1 van de bovengenoemde dakbedekkingen). Het is erg aan te raden om EPDM te gebruiken om onder het groene dak te doen. De kosten dakbedekking worden dan wel wat duurder, aangezien je natuurlijk twee soorten dakbedekkingen aanschaft.

Een groendak kost ongeveer €60-€65 per m²

Wil je weten wat jouw nieuwe dakbedekking precies zal kosten? Je kan offertes aanvragen om te zien hoe de kosten worden berekend. Zo kan je ook prijzen van verschillende dakdekkers eenvoudig vergelijken.

⇒ Vergelijk prijzen

Soorten dakbedekking hellend dak

Bij een hellend dak heb je meer keuze tussen de dakbedekkingen. In Nederland is een hellend dak nog steeds populairder dan een plat dak, en als dakbedekking kiezen we ook nog steeds het vaakst voor dakpannen.

Dakpannen

Er zijn twee populaire soorten dakpannen. Je hebt bij dakpannen de keuze tussen betonnen dakpannen en kleidakpannen. Betondakpannen zijn over het algemeen sneller en goedkoper te plaatsen. Kleidakpannen zijn wat duurder, maar hebben vaak een wat langere levensduur.

Betondakpannen kosten ongeveer €40-65 per m²

Kleidakpannen of keramische dakpannen kosten ongeveer €55-€95 per m²

Leien dak

Een leien dak ziet er vaak wat exclusiever uit dan dakpannen. Een leiendak is gemaakt van natuursteen. Ook bestaan er leiden dakbedekkingen die zijn gemaakt van kunststof. Een leiendak valt onder de categorie dakpannen.

Een leien dak kost ongeveer €55-€95 per m²

Rieten dak

Een rieten dak heeft een enorm luxe uitstraling en dat terwijl riet vroeger juist werd gebruikt om op een goedkope manier het dak waterdicht te maken. Wanneer je een rieten dak wilt, dan is het essentieel dat de hellingshoek van je dak minstens 45 graden is. Is de hellingshoek van je dak kleiner dan 45 graden? Dan heb je de kans dat het regenwater niet goed van dak kan weglopen, waardoor het riet kan gaat rotten.

Een rieten dak kost ongeveer €85-€100 per m²

Zinken dak

Een zinken dakbedekking lijkt heel erg op een aluminium dakbedekking, alleen zink kan je iets makkelijker buigen en vervormen. Hierdoor is aluminium geschikter indien je een dak hebt met een aparte vorm. Het voordeel van zink ten opzichte van aluminium is echter wel dat zink veel langer meegaat dan aluminium.

Een zinken dak kost ongeveer €75-€105 per m²

⇒ Krijg gratis offertes!

Om de levensduur van de dakbedekkingen te verlengen is het belangrijk dat jij regelmatig de dakbedekking reinigt. Je kunt dit zelf doen, maar ook laten uitbesteden aan een specialist. De soort reiniging is ook weer afhankelijk van het type dakbedekking, dus houdt hier altijd rekening mee voordat jij je dak beschadigt bij het reinigen.

Wanneer dakbedekking vervangen?

mos op het dakWanneer moet je je dakbedekking vervangen? Wanneer je kleine scheurtjes ziet ontstaan in de dakbedekking dan kan dit vaak worden opgelost door middel van een dakreparatie, hierdoor hoef jij geen nieuwe dakbedekking aan te schaffen. Echter, wanneer er grote scheuren in de dakbedekking zijn ontstaan, of er een grote schade zit op de dakbedekking, is het aan te raden om voor een volledige dakrenovatie te kiezen. Het is belangrijk dat je snel actie onderneemt, om te voorkomen dat er door de scheuren een lekkage ontstaat, dan ben je natuurlijk nog meer kosten kwijt! Ook is het verstandig om te kijken naar de levensduur. Wanneer je ver over de gemiddelde levensduur heen zit, dan is het aan te raden om de dakbedekking te controleren, zo ben je goed voorbereid op eventuele kosten die eraan zitten te komen.

Bespaar op je dakbedekking

Je kan gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen om te zien wat de dakwerken je zullen kosten. Op die manier kan je gemakkelijk prijzen vergelijken en de juiste dakdekker kiezen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat moet de dakdekker doen?
2*. Wat voor dak heb je?
3*. Welke dakbedekking wens je (of heb je al?)
4. Beschrijf je project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.