Wat kost een dakdekkersbedrijf? Prijzen en info

Vaak kijken we niet echt om naar ons dak. Je kunt er moeilijk bij en vaak heb je niet eens in de gaten dat onderhoud nodig is totdat het te laat is, met een natte bovenverdieping tot gevolg als het weer eens goed regent. Reden dus om een dakdekkersbedrijf in te schakelen. Met hun expertise en materiaal voeren ze het nodige onderhoud uit aan het dak waardoor je er (weer) droog bij zit. Maar wat kost een dakdekkersbedrijf, en wat doen ze dan allemaal aan mijn dak? Hoe weet ik of het bedrijf wel betrouwbaar is? In dit artikel leggen we dit allemaal uit.

Dakdekkersbedrijf inschakelen: wat kost het?

De kosten voor het inschakelen van een dakdekkersbedrijf hangen sterk af van de werkzaamheden die gedaan moeten worden.

Gemiddeld liggen de kosten van een dakdekkersbedrijf tussen de € 40 en € 50 per uur, per dakdekker.

Al naar gelang de grootte van de klus, het oppervlak en hoe het dak te bereiken is zal het dakdekkersbedrijf een aantal dakdekkers sturen. Dit doet het bedrijf om de opdracht vlot te klaren en om haar dakdekkers niet te lang aan de weersomstandigheden bloot te stellen. Je krijgt daarom meer inzicht door de prijs per vierkante meter op te vragen. Als je de oppervlakte van je dak kent, of ongeveer de oppervlakte van het gebied dat hersteld moet worden, krijg je een veel beter inzicht in wat het je gaat kosten.

Ook kan je op voorhand gratis offertes aanvragen bij verscheidene dakdekkersbedrijven om een idee te krijgen hoe de kosten berekend worden.

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Gemiddelde prijzen dakdekkersbedrijf per klus

dakreparatie: dakgoot herstellenDit zijn de gemiddelde prijzen die dakdekkersbedrijven vragen per klus, uitgedrukt in prijs per m². Ook geven we een gemiddelde prijs voor een dak van 60 m². Dit is de gemiddelde totale oppervlakte van een dak in Nederland. Deze gemiddelde prijzen zijn inclusief werkuren en materiaal.

Dakwerken Gemiddelde prijs per m² Prijs voor 60 m²
Reparatie Plat Dak €250,- €15.000,-
Reparatie Hellend Dak €170,- €10.000,-
Renovatie Plat Dak €50,- €3.000,-
Renovatie Hellend Dak €80,- €4.800,-
Dakbedekking over bestaande laag €50 €3.000,-
Dakbedekking compleet vervangen €75,- €4.500,-
Dakpannen leggen €60,- €3.600,-

Dit zijn dus allemaal gemiddelde prijzen. De echte kosten lopen erg uiteen tussen zowel dakdekkersbedrijven en het type onderhoud of reparatie. Dit is dus alleen een ruwe indicatie per klus, en de uiteindelijke prijs voor de klus zal het dakdekkersbedrijf in hun offerte opgeven.

⇒ Vergelijk prijzen !

Wat beïnvloedt de prijs van een dakdekker?

dak reinigen

De prijs die een dakdekkersbedrijf vraagt wordt door verschillende factoren opgebouwd. We leggen de voornaamste factoren hier uit:

Oppervlakte

De grootste kostenpost is de totale oppervlakte van het werk. De prijs per vierkante meter kan ook hoger oplopen als de dakdekker meer problemen tegenkomt die opgelost moeten worden. Wel wordt de prijs per m² vaak lager als het totaal oppervlak groter is.

Werkervaring

Meer ervaren dakdekkers durven een hogere prijs te vragen. Het komt nog wel eens voor dat mensen die zichzelf dakdekker noemen maar geen goed werk leveren hun diensten aanbieden. Gedegen dakdekkers, die gegarandeerd goed werk leveren kunnen daarom een hogere prijs vragen. In het algemeen zal een gecertificeerd bedrijf dakdekkers sturen die het dakwerken gedegen onder de knie hebben.

Hoogte en moeilijkheid

De gemiddelde hoogte van een dak is 7 meter. Daarboven wordt het werk gevaarlijker en kunnen de dakdekkers minder snel werken. Daarmee gaat de prijs per m² voor het dakwerken omhoog. Wat ook meeweegt is de moeilijkheid van het dak; een plat dak is makkelijker om op te werken dan een schuin dak.

Specialisme

Het soort werk verschilt ook in prijs, vooral als het om specialistisch werk gaat. Dakgoten schoonmaken is veel goedkoper dan een zinken dak, of zelfs een traditioneel rieten dak ambachtelijk aanleggen. Bekijk op voorhand wat je verwacht van de werken en zoek een dakdekker die die klus voor jou kan uitvoeren.

Concurrentie

De concurrentie in de buurt is vaak ook van belang. Hoe minder andere dakdekkersbedrijven hun diensten aanbieden bij jou in de buurt, hoe hoger de prijs zal uitvallen. Maar meestal concurreren dakdekkers in een gebied met elkaar, waardoor het zeker van belang is dat je verschillende offertes met elkaar vergelijkt.

Wat doet een dakdekkersbedrijf? Takenlijst

Een dakdekkersbedrijf in schakelen kan heel wat kosten met zich meebrengen. Een ervaren dakdekker zal je daarom adviseren over wat er allemaal moet gebeuren aan jouw dak. Dit doen ze aan de hand van jouw wensen, en vaak zijn er meerdere mogelijkheden beschikbaar. De volgende werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd:

Dakreparatie

dakreparatieBij een dakreparatie worden alleen de probleemgebieden van de dakbedekking aangepakt. Dit is vooral het geval bij lekkage. Omdat dit een kleine klus kan zijn, soms zelfs minder dan 1 vierkante meter, wordt hiervoor vaak een minimumtarief van €250,- voor gerekend.

Dakrenovatie

Bij een dakrenovatie wordt de huidige dakbedekking volledig verwijdert en vervangen door een dakbedekking naar jouw keus. Een dakrenovatie wordt vaak uitgevoerd als gevolg van achterstallig onderhoud waardoor de huidige dakbedekking in zijn geheel problematisch is geworden.

Dakonderhoud

Bij dakonderhoud wordt het gehele dak gecontroleerd op schade en slijtage. Ook worden de dakgoten schoongemaakt en met een dakreiniging worden mos en algen van het dak verwijderd. Dakonderhoud en dakreiniging verlengen de levensduur van de dakbedekking of de dakpannen.

Nieuw dak

nieuw dak met tegelpannenBij het aanleggen van een compleet nieuw dak wordt het huidige dak verwijderd, en komt er een tijdelijke (plastic) bedekking op te liggen. Al naar gelang de situatie worden de spanten, nokbalk en het dakbeschot gerepareerd of zelfs compleet vervangen. Vooral bij oudere daken is het vaak een duurzame oplossing om voor een compleet nieuwe, moderne constructie te kiezen die veel energiezuiniger de toekomst in gaat. Een nieuw dak is al snel een investering van 15.000 euro of meer.

Dakdekkersbedrijven zullen je graag bijstaan met deskundig advies en in meer detail uitleggen wat ze allemaal precies gaan doen.

⇒ Vraag gratis een offerte aan !

Dakdekkersbedrijven vergelijken. Waar je op moet letten.

dakdekkerDoor de onderlinge concurrentie is het zeker de moeite waard om dakdekkersbedrijven met elkaar te vergelijken. Maar het is ook belangrijk dat je een gecertificeerd dakdekkersbedrijf in de armen neemt. Er wordt helaas veel gesjoemeld door mensen die zich voordoen als dakdekker maar slecht werk leveren, met alle ellende van dien. Met een gecertificeerd bedrijf ben je ervan verzekerd dat de dakdekkers goed werk zullen leveren. Bekijk of het bedrijf beschikt over één of meer van de volgende keurmerken:

  • Dakmerk: keurmerk voor kwaliteitseisen voor de dakbedekking van platte daken. Vooral van belang dus als je de bitumenlaag op je dak laat repareren of vervangen.
  • Dakmeester: vooral van belang bij hellende daken (schuine daken). De Stichting Dakmeester is een landelijk netwerk voor gekwalificeerde dakdekkersbedrijven die gebruikt maken van materialen geschikt voor hellende daken. Bezitters van dit keurmerk mogen zich “dakmeesters” noemen.
  • Vebidak: branchevereniging voor dakdekkersbedrijven die de kwaliteit waarborgt van bitumineuze en kunststof daken. Dus net als het Dakmerk van belang voor je platte dak.
  • Dumebo DWS: branchevereniging voor dakdekkersbedrijven die gespecialiseerd zijn in metalen daken. Van belang dus als je een zinken dak aan wilt laten leggen
  • KOMO: kwaliteitskeurmerk die er op toe ziet dat dakdekkersbedrijven kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt.
  • VCA Certificaat: het VCA certificaat is in bezit van bedrijven die zich houden aan de eisen rondom veiligheid, gezondheid en het milieu.

Bekijk over welk soort certificaten het dakdekkersbedrijf beschikt en of deze passen bij het werk dat aan jouw dak moet gebeuren. Ook is het slim om te kiezen voor een bedrijf dat garantie geeft op hun dakwerk. Vergelijk verschillende dakdekkers en vraag offertes aan. Belangrijk daarbij is dat de dakdekker zelf komt kijken en de situatie opneemt, en daarbij professioneel advies geeft.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat moet de dakdekker doen?
2*. Wat voor dak heb je?
3*. Welke dakbedekking wens je (of heb je al?)
4. Beschrijf je project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.